Tempo950x100

Tempo300x100

Майже половина вітчизняного ринку зерна знаходиться в тіні

Майже половина вітчизняного ринку зерна знаходиться в тіні

Про це йшлося під час засідання Комітету Американської торговельної Палати в Україні, де зібралися народні депутати — члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, представники бізнес-спільноти, а також бізнес-та аграрні асоціації з метою обговорення питань боротьби із тіньовим ринком зерна, пише Економіст.

У результаті зустрічі було досягнуто домовленості доопрацювати законодавчу ініціативу, направлену на покращення ситуації із «сірим» ринком зерна, яка була розроблена експертами компаній-членів Палати, щоб задовольнити потреби всіх учасників ринку.

У жовтні минулого року керівництво Мінагрополітики вже проводило зустрічі з представниками бізнесу — членами Американської торгової палати з метою обговорення поточних проблем роботи на аграрному та продовольчому ринках. Зокрема, йшлося про врегулювання питання зернової логістики для забезпечення своєчасних та ритмічних поставок зерна на зовнішні ринки.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися питання системи державної підтримки на наступний рік, регулювання в частині водокористування та утилізації упаковки й сірого ринку зерна. За словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка, оцінки його обсягу різняться залежно від культури, і зараз є певні тенденції до «обілення» сектору, однак у ринковій державі з розвиненим АПК прийнятний рівень тіні може бути лише нульовим.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/majzhe-polovyna-vitchyznyanoho-rynku-zerna-znahodytsya-v-tini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати