Tempo950x100

Tempo300x100

Маржинальність аграрного сектора впала від зміцнення гривні

Маржинальність аграрного сектора впала від зміцнення гривні

Про це розповів Олександр Карпенко, голова Чорноморського регіону компанії Louis Dreyfus Company, пише Latifundist.com.

«Аграрії завжди намагаються максимально притримати сільгосппродукцію, незалежно від цін, так як вони завжди були найоптимістичнішими учасниками будь-якого ринку! У поточному сезоні, на жаль, не всі можуть собі дозволити притримати сільгосппродукцію в бажаній кількості. На відміну від трейдерів, можу припустити, що менша кількість аграріїв хеджує валютні ризики. А це означає, що маржинальність сезону повинна була постраждати від подорожчання гривні», — зауважив Олександр Карпенко.

У зв’язку з тим, що міжнародні компанії ведуть свою звітність в основному в доларі, то зміцнення курсу гривні підвищує операційні витрати і, відповідно, собівартість українського представництва.

«У реальності при строгому ризик-менеджменті, бюджет на рік хеджується в момент планування. А значить, обмінний курс для витрат на 2020 рік у багатьох міг бути зафіксований ще в серпні-вересні», — додає експерт.

Однак, на думку Олександра Карпенка, захеджувати на 100% неможливо, але високий відсоток ризику компанії можна прибрати.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/marzhynalnist-ahrarnoho-sektora-vpala-vid-zmicnennya-hryvni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати