Tempo950x100

Tempo300x100

Масове виробництво готової смаженої риби йде в Україну

Масове виробництво готової смаженої риби йде в Україну

Український споживач звик купувати готову рибу у вигляді консервів або солоному і копченому вигляді. Смажена або тушкована риба асоціюється у більшості споживачів з приготуванням в домашніх умовах або з походом до ресторану. В крайньому випадку, можна купити готову страву в кулінарії найближчого супермаркету, пише ubr.ua

 

У той же час технології не стоять на місці і на ринках сусідніх з Україною країн (Східної Європи та Росії) вже з’являються заводи з виробництва готової смаженої і тушкованої риби на спеціальних виробництвах. Тому в Україні вже активізувалися продавці спеціального обладнання.

«Як відомо, рибу прийнято смажити в паніровці і на олії. Тут же термообробка риби йде без олії і втрати вологи. Замість звичних втрат в 30-40% маси продукту, жарка, наприклад, на спеціальних тефлонових стрічках при температурі близько 260 градусів Цельсія дозволяє скоротити втрати до 5-7%. Відсутність олії дає можливість позиціонувати цей продукт як більш здоровий», – розповів директор компанії «Агро-3» Павло Курдась.

Це дозволяє не тільки готувати рибу і інші продукти, а й довго їх зберігати (15-90 діб в залежності від застосовуваної технології). Наприклад, технологія Cook & Chill (готувати і охолоджувати) являє собою єдиний процес, в якому є, власне приготування продукту, інтенсивне охолодження і шокова заморозка, зберігання, регенерація.

Нові технології дозволяють смажити і парити рибу прямо у вакуумній упаковці, за рахунок чого збільшується термін зберігання і немає втрат вологи (технологія су-вид, від французького sous-vide – «під вакуумом»).

«На ринку України практично немає нічого подібного, якщо не брати до уваги завод з виробництва м’ясного су-виду (котлети з гарнірами)», – зауважив Курдась.

Тому не виключено, що незабаром торгові мережі або закуплять таке обладнання для власного виробництва, або стануть закуповувати готовий товар у тих, хто першим захоче зайнятися цим виробництвом.

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/masove-vyrobnyctvo-hotovoyi-smazhenoyi-ryby-jde-v-ukrayinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати