Tempo950x100

Tempo300x100

Масове виробництво готової смаженої риби йде в Україну

Масове виробництво готової смаженої риби йде в Україну

Український споживач звик купувати готову рибу у вигляді консервів або солоному і копченому вигляді. Смажена або тушкована риба асоціюється у більшості споживачів з приготуванням в домашніх умовах або з походом до ресторану. В крайньому випадку, можна купити готову страву в кулінарії найближчого супермаркету, пише ubr.ua

 

У той же час технології не стоять на місці і на ринках сусідніх з Україною країн (Східної Європи та Росії) вже з’являються заводи з виробництва готової смаженої і тушкованої риби на спеціальних виробництвах. Тому в Україні вже активізувалися продавці спеціального обладнання.

«Як відомо, рибу прийнято смажити в паніровці і на олії. Тут же термообробка риби йде без олії і втрати вологи. Замість звичних втрат в 30-40% маси продукту, жарка, наприклад, на спеціальних тефлонових стрічках при температурі близько 260 градусів Цельсія дозволяє скоротити втрати до 5-7%. Відсутність олії дає можливість позиціонувати цей продукт як більш здоровий», – розповів директор компанії «Агро-3» Павло Курдась.

Це дозволяє не тільки готувати рибу і інші продукти, а й довго їх зберігати (15-90 діб в залежності від застосовуваної технології). Наприклад, технологія Cook & Chill (готувати і охолоджувати) являє собою єдиний процес, в якому є, власне приготування продукту, інтенсивне охолодження і шокова заморозка, зберігання, регенерація.

Нові технології дозволяють смажити і парити рибу прямо у вакуумній упаковці, за рахунок чого збільшується термін зберігання і немає втрат вологи (технологія су-вид, від французького sous-vide – «під вакуумом»).

«На ринку України практично немає нічого подібного, якщо не брати до уваги завод з виробництва м’ясного су-виду (котлети з гарнірами)», – зауважив Курдась.

Тому не виключено, що незабаром торгові мережі або закуплять таке обладнання для власного виробництва, або стануть закуповувати готовий товар у тих, хто першим захоче зайнятися цим виробництвом.

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/masove-vyrobnyctvo-hotovoyi-smazhenoyi-ryby-jde-v-ukrayinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Супермаркети встановили нові ціни на популярні м’ясні продукти

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    БІЛЬШЕ НОВИН