Tempo950x100

Tempo300x100

Мертві душі: новий вид рейдерства на Львівщині

Мертві душі: новий вид рейдерства на Львівщині

Про це повідомляє Latifundist.com.

Відсутність визначеності в юридичному статусі виморочних земель не дає можливості оформити право користування в єдиному, визначеному законодавством, порядку. У зв’язку з цим у Львівській області активно відкриваються кримінальні провадження проти місцевих аграріїв за використання виморочних земель.

Так, 17 жовтня силовики наклали арешт на 700 га землі, яку обробляє «Західний Буг». Причому це не цілісний масив, а ділянки, розкидані по території 5 сільрад. Холдинг уклав договори з сільрадами на використання земель державного запасу і паїв померлих громадян. Оскільки все відбулося без виготовлення технічної документації та аукціону, суд визнав рішення сільрад про передачу землі в оренду незаконним і звинуватив підприємство у самовільному захопленні земель.

«Якщо накладається арешт на виморочні ділянки і посіви, без права розпорядження і використання, ― повністю зупиняється весь робочий процес. Рішення цього питання життєво необхідно і важливо для аграріїв», ― повідомив голова наглядової ради «Аграріїв Львівщини» Юрій Одноріг.

При цьому на сьогоднішній день всі аграрії є потенційними злочинцями. Паралельно у Львівській області йдуть судові розгляди про визнання недійсними рішень сесій сільрад про передачу в оренду виморочних паїв. Це означає, що сільрадам необхідно буде повернути орендну плату, яку їм виплатили аграрні підприємства.

Нагадаємо, що в Україні зараз налічується близько 1,8 млн га неуспадкованих земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Такі землі є практично в кожній територіальній громаді. Більшість з них використовується підприємствами не окремо, а у складі земельних масивів (полів).

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mertvi-dushi-novyj-vyd-rejderstva-na-lvivshchyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати