Tempo950x100

Tempo300x100

МХП домовляється про придбання збиткової птахофабрики у Франції

МХП домовляється про придбання збиткової птахофабрики у Франції

Про це повідомляє Reuters, пише agroday.com.ua.

На даний момент Doux контролюється французьким сільськогосподарським кооперативом Terrena, який два роки тому придбав контрольний пакет акцій компанії, але зіштовхнувся з постійними втратами, пов’язаними з конкуренцією з боку більш дешевої бразильської курятини на ключових близькосхідних ринках.

Як повідомила напередодні прес-секретар МХП, минулого тижня група дійсно представила пропозицію про поглинання Doux в орган по реструктуризації уряду Франції. За її словами, перемовини з акціонерами Doux і французькою владою щодо плану поглинання продовжуються.

В МХП відмовилися розкривати деталі пропозиції, але спростували повідомлення преси про те, що майже половина з 1200 співробітників Doux буде скорочена з їх приходом.

У Terrena завили, що Doux останні два роки щорічно втрачала близько €35 млн ($43 млн) і, за їхніми оцінками, птахівницька фірма потребує інвестицій у розмірі €100 млн для реорганізації бізнес-моделі. У Terrena заявляють, що не можуть понести такі витрати.

Представник Doux відмовився коментувати переговори з потенційними партнерами. Він також відмовився підтвердити дату «відсікання» 31 березня, зазначену в французькій пресі, після якої Terrena припинить фінансування Doux, заявивши, що остаточні дедлайни не обговорені.

Doux подала заяву про банкрутство в 2012 році після того, як відмова від експортних субсидій Європейського союзу підірвала її прибутковість.

Після того, як більша частина діяльності компанії зосередилася на експорті, Doux намагалася конкурувати з більш дешевою бразильською продукцією птахівництва. Торік вона представила нову стратегію, що включала плани по розробці преміальних продуктів і націленість на європейський ринок.

Нагадаємо, раніше власник МХП Юрій Косюк розглядав можливість придбання польської птахофабрики Exdrob, але відмовився від цієї ідеї з «комерційних причин», які в інвесткомпанії Concorde Capital пов’язують з борговими проблемами польської фабрики.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mhp-domovlyayetsya-pro-prydbannya-zbytkovoyi-ptahofabryky-u-franciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати