Tempo950x100

Tempo300x100

МХП має намір придбати третій завод в ЄС

МХП має намір придбати третій завод в ЄС

Як уточнює Анастасія Соботюк, начальник відділу по роботі з інвесторами МХП, за підсумками 2017 року компанія планує експортувати в ЄС до 200-220 тис. тонн м’яса проти 190 тис. тонн у 2016 році, пише delo.ua.

На європейський ринок МХП поставляє напівтуші охолоджені, які переробляються, в тому числі, на двох підприємствах холдингу — в Нідерландах і Словаччині.

За словами Соботюк, підприємство в Нідерландах працює на максимальній потужності — 1,5 тис. т продукції на місяць. Потужності словацького підприємства в три рази більше, ніж у Нідерландах і поки повністю не задіяні. “Із запуском другої черги Вінницької птахофабрики плануємо повністю завантажити підприємство в Словаччині”, — зазначає Соботюк. Нагадаємо, МХП в 2017 році розпочав будівництво другої лінії Вінницької птахофабрики (Ладижин, Вінницька область). До 2020 року планується наростити виробництво до рекордних 730 тис. тонн.

У планах компанії також налагодити виробництво м’ясних напівфабрикатів для європейського ринку. “Такий продукт як м’ясні напівфабрикати затребуваний на ринку ЄС. Нам цікаво придбання невеликого заводу, який буде виробляти напівфабрикати з української курятини для європейського ринку. Таким чином, ми хочемо поглибити переробку м’яса. Нам потенційно цікава співпраця з європейськими торговельними мережами — ми готові виробляти продукцію під private label”, — говорить Анастасія Соботюк.

“Миронівський хлібопродукт” (МХП) є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками компанії, МХП займає 55% вітчизняного ринку курятини.

Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки.

Чистий прибуток МХП в 2016 році склала $69 млн проти чистого збитку в $113 млн у 2015 році. Виручка зросла на 7% — до $1,135 млрд.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mhp-maye-namir-prydbaty-tretij-zavod-v-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати