Tempo950x100

Tempo300x100

МХП оголосив про випуск євробондів на $550 млн

МХП оголосив про випуск євробондів на $550 млн

Про це компанія повідомила на Лондонській фондовій біржі (LSE), передає Інтерфакс-Україна.

Термін обігу цінних паперів до 3 квітня 2026 року. Їх емітентом виступить люксембурзька MHP Lux SA

“МХП має намір використовувати виручені кошти для фінансування викупу всіх або частини євробондів-2020 на суму $495,6 млн і зі ставкою купона 8,25% річних, з яких $409,783 млн уже пред’явлені до викупу під час першого етапу прийому заявок в рамках оголошеної оферти. Крім того, частина коштів буде направлена ​​на рефінансування короткострокових зобов’язань агрохолдингу, на фінансування корпоративних витрат, а також розширення і диверсифікацію птахівничого і рослинницької бізнесів МХП”, – зазначено в повідомленні.

Агрохолдинг очікує, що новими єврооблігаціями буде присвоєно міжнародними рейтинговими агентствами Fitch і Standard & Poor’s рейтинг “В”.

Раніше стало відомо, що МХП під час початкового етапу прийому заявок на достроковий викуп єврооблігацій з терміном обігу до 2020 року отримав пропозиції на $409,783 млн.

На цьому етапі компанія пропонувала викуповувати єврооблігації-2020 по $1,095 тис. За $1 тис. за номінал (не рахуючи накопичених відсотків).

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлений брендами Наша Ряба, Легко, Бащинський тощо.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, зокрема, на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, якому належить близько 65% акцій компанії. Решта 35% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

У третьому кварталі 2017 року МХП отримав $47 млн чистого прибутку проти $9 млн чистих збитків за аналогічний період 2016 року.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mhp-oholosyv-pro-vypusk-yevrobondiv-na-550-mln
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати