Tempo950x100

Tempo300x100

МХП передумав купувати завод у Польщі

МХП передумав купувати завод у Польщі

Про це повідомляє Польське Радіо, пише НВ.

Керівництво Exdrob заявляє, що наприкінці листопада 2017 року завод отримав лист, у якому компанія Raftan Holding Ltd повідомила, що “відмовляється від торгових переговорів з комерційних причин”.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона займає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлено брендами Наша Ряба, Легко, Бащинский тощо.

Чистий прибуток МХП у 2016 році становить $69 млн проти чистого збитку ву$113 млн у 2015 році. Виручка зросла на 7% – до $1,1 млрд.

Нагадаємо, у 2016 році компанія запустила завод з переробки м’яса птиці у Нідерландах, інвестиції у проект становлять $3,5 млн.

А у березні 2017 року МХП відкрив підприємство з переробки м’яса птиці у Словаччині.

Пізніше з’явилася інформація про наміри компанії Юрія Косюка придбати завод у Польщі. Тоді у польське Управління захисту конкуренції та споживачів надійшла заявка про надання дозволу на придбання Exdrob від кіпрської Roftan Holding, що належить Миронівському хлібопродукту.

У листопаді також стало відомо, що МХП задумався про придбання п’яти заводів у Європі.

Слід зазначити, що група компаній МХП у січні-вересні отримала з бюджету аграрні дотації на суму 1,2 млрд грн.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mhp-peredumav-kupuvaty-zavod-u-polshchi
Like
Цікаво
1
Подобається
Сумно
Нічого сказати