Tempo950x100

Tempo300x100

МХП потрапив у рейтинг найбільш небезпечних для навколишнього середовища глобальних компаній

МХП потрапив у рейтинг найбільш небезпечних для навколишнього середовища глобальних компаній

Новий індекс Collers, запущений мережею інвесторів FAIRR, назвав 36 глобальних компаній-виробників м’ясної та рибної продукції з високими ризиками» щодо проблем охорони здоров’я, навколишнього середовища і соціального життя.

Про це свідчать результати дослідження, пише latifundist.com.

За цими критеріями були відібрані 60 всесвітніх компаній вартістю $300 млрд.

Аналіз показав, що «більшість постачальників м’яса, риби і молочних продуктів не справляється з критичними бізнес-ризиками, такими як викиди парникових газів і ризик антибіотиків».

Компанії розділені за ступенем ризику на високі, середні і низькі.

МХП віднесений до компаній із середнім ризиком.

Учасники рейтингу з високим ризиком, є основними постачальниками в мережі швидкого харчування mcdonald’s і KFC, і розташовані на декількох континентах, включаючи Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Європу, Північну і Південну Америку.

Серед компаній, що входять в цей рейтинг, JBS (Бразилія), pilgrim’s Pride (США), RCL Foods (Південна Африка), COFCO Meat Holdings (Китай), МХП (Україна), Група Черкізово (Росія), LDC (Франція), Inghams Group (Австралія), NH Foods (Японія).

Дев’ять компаній мають «низькі ризики», серед них Marine Harvest (Норвегія), Fonterra (Нова Зеландія), Marfrig Global Foods (Бразилія), Hormel Foods (США).

Кожна п’ята компанія (22%) не може продемонструвати повну простежуваність свого ланцюга поставок продовольства — ключову частину безпеки харчових продуктів.

В цілому, аналіз показував ризики на вартість акціонерного капіталу, суспільну охорону здоров’я та зміни клімату.

«Інвесторам потрібні дані і прозорість за трьома параметрами — екологічним, соціальним та управлінським, щоб приймати більш ефективні інвестиційні рішення, однак ця інформація відсутня в м’ясі, рибі і молочному секторі. Це перший індекс, який допоможе інвесторам подолати цей пробіл у знаннях», — зазначив Джеремі Коллер, засновник ініціативи FAIRR і головний інвестиційний директор Coller Capital.

Він додав, що в якості мега-тенденцій, таких як зміна клімату, резистентність до антибіотиків і технології виробництва продуктів харчування, радикально змінюються способи виробництва та споживання м’яса, риби і молочних продуктів. У зв’язку з цим індекс Coller FAIRR допоможе інституційного капіталу ідентифікувати кращі в своєму класі компанії.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mhp-potrapyv-u-rejtynh-najbilsh-nebezpechnyh-dlya-navkolyshnoho-seredovyshcha-hlobalnyh-kompanij
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати