МХП заплатив за покупку словенської агрокомпанії 221 млн євро

МХП заплатив за покупку словенської агрокомпанії 221 млн євро

Про це повідомляє БизнесЦензор.

Згідно з повідомленням компанії на Варшавській фондовій біржі, ціна за акцію склала 22,34 євро, всього SIJ володіла 9 млн 896 тис. 842 акціями. Придбання було завершено в лютому 2019 року, при цьому остаточна ціна покупки була визначена на основі аудованої фінансової звітності за 2018 рік. МХП завершив цей процес і 25 квітня підтвердив купівлю 90,69% акцій Perutnina Ptuj.

“Компанія проводить повну оцінку виробничих потужностей Perutnina Ptuj і представить повний план модернізації в кінці цього року під час роуд-шоу з зацікавленими сторонами, як в Словенії, так і в Лондоні, разом з керівництвом обох компаній”, – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в кінці лютого агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (МХП) завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

“Миронівський хлібопродукт” є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На європейський ринок МХП поставляє напівтуші охолоджені курей, які переробляються в тому числі на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині. Земельний банк агрохолдингу станом на кінець 2017 року становив близько 370 тис. га.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Perutnina Ptuj – вертикально інтегрована компанія в Південно-Східній Європі. Володіє потужностями по вирощуванню бройлерів у Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині. Веде діяльність в 22 країнах. Налічує 3,5 тис. співробітників у восьми країнах. У Словенії компанія обробляє 4 тис. сільськогосподарських угідь.

Акціонерами Perutnina Ptuj є Slovenian Steel Group (SIJ d.d., 85,16% акцій), підконтрольний йому Holding PMP d.d. (5,53%) та інші (9,31%).

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mhp-zaplatyv-za-pokupku-slovenskoyi-ahrokompaniyi-221-mln-yevro
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати