Microsoft змагається з Intel у вирощуванні огірків

Microsoft змагається з Intel у вирощуванні огірків

Команди компаній Microsoft, Intel і Tencent на території Вагенінгенского університету в Нідерландах з’ясовують, хто з них краще вирощує огірки, пише agroinsider.com.ua.

В провінції Гелдерланд з вересня по грудень проходить експеримент Autonomous Greenhouse Challenge, присвячений вирощування огірків у повністю автоматизованих теплицях, передає AgroPortal.

Конкурс автономних оранжерей стартував у вересні і триватиме до грудня. Всі команди, що беруть участь, зайняті вирощуванням огірків (дана овочева культура була обрана в якості тестової через різноманітність підходів, в тому числі — автоматизованих, до її вирощування).

У проектах Microsoft, Intel і Tencent роль людини зведена до мінімуму. Людям все ще доводиться заходити в теплицю, щоб зрізати огірки і при необхідності видаляти листя, проте параметри навколишнього середовища регулює штучний інтелект. Зокрема, алгоритм, аналізуючи дані з датчиків, управляє штучним освітленням, вентиляцією, іригацією, внесенням підгодівлі, температурою та іншими показниками, що впливають на зростання огірків.

Крім технологічних гігантів, у конкурсі беруть участь китайські студенти з AiCu (Artificial Intelligence Cucumber) і контрольна група професійних садівників з Нідерландів. Остання використовує традиційні методики тепличного вирощування огірків.

Станом на кінець жовтня лідирує за прибутком команда Microsoft Sonom, за нею йде Tencent iGrow і команда китайського стартапу AiCu. З марафону вибилася тільки команда Deep Greens компанії Intel, «просіла» по прибутку з 2 по 15 жовтня.

Вже зараз можна зробити висновок, що штучний інтелект в середньому справляється з фермерської роботою краще людини.

Підсумки конкурсу будуть підведені до кінця року. Журі Вагенінгенского університету оцінить надійність і екологічну стійкість методів кожної команди, після чого оголосить переможця.

Змагання фінансуються ініціативою Tencent Exploration Team, яка інвестує в перспективні агропроекти, що працюють над вирішенням глобальних проблем, і Вагенінгенскім університетом (Wageningen University & Research, WUR), провідним дослідницьким центром аграрного профілю.

Китайський холдинг, зокрема, хоче зрозуміти, чи зможе ІІ підвищити врожайність, щоб нагодувати зростаюче населення Землі в умовах кліматичних змін.

«Мова йде не про те, щоб робот міг правильно зрізати огірок і покласти його в пакет. Ідея розумних теплиць полягає в тому, що вони, будучи повністю автономними, повинні самі вирощувати продукти, а не тільки допомагати людям збирати врожай», — заявив топ-менеджер Tencent Девід Валлерштайн.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/microsoft-zmahayetsya-z-intel-u-vyroshchuvanni-ohirkiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    Виробництво біометану має потенціал потужного зростання – Герус

    Польська залізниця готується до виходу на український ринок. Хочуть працювати на прикордонних терміналах

    Україні потрібно напрацювати умови для привабливості інвестицій у біометан

    БІЛЬШЕ НОВИН