Tempo950x100

Tempo300x100

Міленіали звільняються з офісів і стають фермерами

Міленіали звільняються з офісів і стають фермерами

Принаймні, так стверджує Кімбел Маск (Kimbal Musk), підприємець і ресторатор, молодший брат «того самого» Ілона Маска (Elon Musk).

Про це пише imena.ua.

Більш ніж десятиліття Кімбел відпрацював у галузі технологій, а потім зосередився на тому, що було його справжньою пристрастю — місцевим виробництвом продуктів споживання. Цього року він вперше бере участь в Міжнародному економічному форумі в Давосі, Швейцарія, і, відповідаючи на запитання про food-тренди 2018-го, стверджує наступне: все більше молоді змінює роботу в офісі на зайнятість у сільському господарстві нового зразка.

Сьогодні Кімбел Маск робить все для популяризації самостійного вирощування продуктів харчування, збільшення кількості місцевих виробників і постачальників їжі. Він керує мережею ресторанів The Kitchen, а також масштабною програмою з будівництва навчальних садків у загальноосвітніх школах. Неприбуткова кампанія Big Green має на меті привчити дітей до розуміння того, звідки береться їжа, а також перевести школи на більш здорове харчування.

« Останні 20 років технології давали нам можливість розвиватися багатьма новими і цікавими напрямками. Однак, таке життя, сповнене технологіями, є відірваним від загального життєвого циклу. Соціальні зв’язки між членами однієї спільноти слабнуть через технології. Але тепер ми бачимо, що фермери-урбаністи продають напряму свої продукти споживачам, таким чином, долучаються до спільноти.»

Можна сказати, що своїми програмами Маск-молодший власноруч виховує наступне покоління американських фермерів. Він стверджує, що вже відбувається зростання кількості фермерських спільнот у містах, які таким чином відновлюють стосунки між собою та зі своїми сусідами. Кімбел Маск також започаткував у Нью-Йорку акселератор Square Roots для розвитку міського фермерства у приміщеннях. Молоді підприємці розвивають вертикальне землеробство, вирощують рослини під LED-лампами та впроваджують нові технології, без використання шкідливих хімікатів.

Однак, Кімбел не єдиний у таких спостереженнях — його слова підтверджують звіти по зайнятості населення США. Вдруге за останні 100 років зафіксовано збільшення кількості фермерів у віці 25-34 роки, — такі дані наводить Департамент сільського господарства США у своєму звіті «Census of Agriculture». В окремих штатах, включаючи технологічну Каліфорнію, кількість нових фермерів за останні 10 років збільшилася на 20%. Майже 69% молодих фермерів мають диплом про вищу освіту — цей показник приблизно в 2 рази перебільшує загальний серед населення США.

Налагодження зв’язків зі спільнотою — це тільки перший, найочевидніший результат збільшення кількості фермерів-міленіалів. У виданні The Washington Post переконані, що цей тренд вплине на всю систему харчування країни. За даними того ж Департаменту сільського господарства, молоде покоління фермерів більш схильне обробляти менші ділянки землі, застосовувати нові розробки, вирощувати органічні продукти. Кімбел Маск переконаний, що люди, одного разу спробувавши їжу від місцевих нових фермерів, вже не захочуть повертатися до мас-ринку. Можливо, образ фермера стане новим модним трендом серед розвинутої IT-спільноти вже найближчим часом.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/milenialy-zvilnyayutsya-z-ofisiv-i-stayut-fermeramy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати