Tempo950x100

Tempo300x100

Мінагрополітики, Держпродспоживслужба та громадськість підписали меморандум про співпрацю

Мінагрополітики, Держпродспоживслужба та громадськість підписали меморандум про співпрацю

Від Мінагрополітики Меморандум підписала заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, від Держпродспоживслужби – Голова Служби Володимир Лапа.

Від громадських об’єднань агропромислового комплексу участь у підписанні документа взяли: Асоціація виробників молока, Асоціація «Свинарі України», Асоціація «Союз птахівників України», Асоціація тваринників України, Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», Всеукраїнська асоціація експортерів м’ясної та молочної продукції «Укрм’ясомолекспорт», Всеукраїнська громадська організація «Фумігаційна асоціація», Громадська організація «Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», Громадська організація «Всеукраїнське Братство Бджолярів України», Громадська спілка «Вівчарство та козівництво України», Громадська спілка «Всеукраїнське громадське об’єднання «Спілка пасічників України», Громадська спілка «Рада з питань експорту продовольства», Насіннєва асоціація України, Національна асоціація молочників України «Укрмолпром», Об’єднання «Спілка молочних підприємств України», Українська асоціація виробників картоплі.

Документ залишається відкритим та інші представники громадськості можуть приєднатися до його підписання.

«Сьогодні діяльність Мінагрополітики головним чином спрямована на підтримку та відстоювання інтересів представників українського агробізнесу на національному та міжнародному рівні. Тому, я сподіваюсь, що підписання цього рамкового документа послужить новим ефективним механізмом співпраці всіх зацікавлених профільних асоціацій, Міністерства та Держпродспоживслужби з метою відкриття нових ринків та більш ефективної роботи на експортному напрямку в аграрному секторі», заявила Ольга Трофімцева під час церемонії підписання Меморандуму.

У свою чергу Володимира Лапи зазначив, що співпраця Держпродспоживслужби і Мінагрополітики уже певною мірою налагоджена, але є потреба її систематизувати: «Важливо розуміти, що ми перебуваємо на одній платформі, маємо спільні завдання та єдину мету».

«Успіх на міжнародній арені залежить від ефективної координації між Мінагрополітики – на політичному рівні, Держпродспожислужбою, яка у практичній площині просуває інтереси України, та бізнесом, який повинен бути готовим виконувати тих країн, до яких ми постачаємо свою продукцію. Без такої співпраці зберігати позитивну динаміку буде надзвичайно складно», – наголосив Володимир Лапа.

Разом з цим, учасники зустрічі зауважили, що окрім такого широкого співробітництва, варто розвивати і горизонтальну співпрацю між самими громадськими організаціями.

Метою Меморандуму є розбудова торговельної політики України, сприяння міжнародній торгівлі та покращення експортного потенціалу України, диверсифікація ринків збуту вітчизняної продукції, підвищення конкурентоспроможності товарів на закордонних ринках, формування спільної позиції щодо визначення пріоритетних напрямків розвитку торговельних відносин України у галузі сільського господарства, харчової промисловості та сільськогосподарських технологій.

Співробітництво органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства буде передбачати збір та обмін інформацією відносно нормативно-правового регулювання доступу до ринків іноземних держав, що становлять інтерес для суб’єктів господарювання, спільне проведення конференцій, семінарів, тренінгів з метою підвищення рівня обізнаності зацікавлених суб’єктів господарювання щодо вимог законодавства іноземних держав відносно доступу до їх ринків збуту.

Також планується проведення експертизи та громадське обговорення проектів нормативно-правових актів, що стосуються предмету Меморандуму, створення системи спільного моніторингу реалізації державної політики у сфері торгівлі і розвитку експортного потенціалу та інші види співпраці в межах законодавства України, узгоджені Сторонами.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/minahropolityky-derzhprodspozhyvsluzhba-ta-hromadskist-pidpysaly-memorandum-pro-spivpracyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати