Tempo950x100

Tempo300x100

Мінагропрод пропонує припинити право постійного користування землею

Мінагропрод пропонує припинити право постійного користування землею

Відповідно до проекту закону, підготовленого Мінагропродом, фізичним та юридичним особам, що мають право постійного користування земельними ділянками, буде дозволено перезаписати їх в оренду терміном на 50 років, або викупити з відстрочкою платежу на 30 років, пише Інтерфакс-Україна.

Документ передбачає, що несільскогосподарські державні та комунальні підприємства автоматично отримують право господарського ведення на ділянках, які були в постійному користуванні. При цьому сільгосппідприємства державної та комунальної форм власності будуть зобов’язані перезаписати землю, яка була в постійному користуванні, в оренду на 50 років.

Законопроект також передбачає, що відчуження, заставлення земельних ділянок, які перебувають у господарському веденні або в оперативному управлінні, можливі за узгодження з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Несільскогосподарскі ділянки, що перебувають в оперативному управлінні або господарському господарстві, також можуть бути передані в оренду виключно через земельні торги на термін не більше 3 років, сільськогосподарські – не більше 7 років.

При цьому передання в оренду ділянок можливе не раніше, ніж через три роки з моменту надання йому права оперативного управління або господарського ведення.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що наразі законодавча неурегульованість питання розпорядження землями на правах постійного користування породжує корупцію, а також конфлікт інтересів між землевкористувачами та органами влади.

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/minahroprod-proponuye-prypynyty-pravo-postijnoho-korystuvannya-zemleyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати