Tempo950x100

Tempo300x100

МінАПК: ДПЗКУ загрожує дефолт

МінАПК: ДПЗКУ загрожує дефолт

“Державній продовольчій зерновій корпорації” загрожує дефолт, а китайські кредитори не хочуть приватизувати компанію. Про це в інтерв’ю 112.ua повідомив заступник міністра МінАПК Максим Мартинюк.

За його словами, уряд вважає, що нинішні проблеми пов’язані з неефективним менеджментом і оголосив конкурс на керівника держкомпанії. Посада вакантна протягом останнього року.

“Поки є кредит. Є загроза дефолту компанії, яка називається “Державна продовольча зернова корпорація”. Ми ведемо діалог з китайськими кредиторами і про якісь успіхи у ньому говорити рано. Але ДПЗКУ також більше року не має керівника. І уряд ухвалив рішення щодо формування в ній наглядової ради. Необхідно, звичайно, призначення керівника. І я думаю, що корінь проблем корпорації також у неякісному менеджменті”, – сказав Мартинюк.

Також, за його словами, уряд хоче приватизувати ДПЗКУ і зокрема звертався з такою пропозицією до китайських кредиторів.

“Вони кажуть, що для них приватизація це не пріоритетний формат. Вони можуть його розглянути, але не хотіли б”, – сказав Мартинюк, зазначивши, що “об’єктивно зараз ця компанія має мінусову ринкову вартість”.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/minapk-dpzku-zahrozhuye-defolt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати