Tempo950x100

Tempo300x100

МінАПК планує до кінця року внести на розгляд ВР законопроект про обіг землі

МінАПК планує до кінця року внести на розгляд ВР законопроект про обіг землі

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, пише УНН

“Фактично завершено роботу над законопроектом про обіг (землі – ред.). Але ми його не подаємо навіть на розгляд уряду, тому що його потрібно подавати в пакеті з іншим законом про фінансово-кредитну підтримку ринку землі. А робота над ним ще триває. Сказати, що це буде до кінця року, технічно це можливо. Я дуже сподіваюся, що це відбудеться”, – сказав він.

На уточнення  про те, чи все ж таки планується внесення законопроекту про обіг землі до кінця цього року, чи в наступному, М.Мартинюк відповів: “Ми плануємо в цьому, але як воно буде, ми подивимося”.

Посадовець наголосив, що наразі Мінагрополітики працює у кількох напрямках стосовно підготовки земельної реформи

“По-перше, ми ведемо активну комунікаційну кампанію. І соціологія показує, що відбуваються поступові зрушення у суспільному сприйнятті цього питання. По-друге, сама модель земельної реформи з безліччю обмежень. І я відповідально заявляю, що там всі ризики враховані і всі вони нівельовані”, – зазначив він.

По-третє, наголосив М.Мартинюк, вони працюють з міжнародними фінансовими організаціями для напрацювання моделей фінансово-кредитної підтримки ринку землі.

І основним завданням уряду, зауважив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства, є створення не продавця, бо продавець є і їх 7 млн людей, а покупця, спроможного купити цю змелю. І тоді, на його думку, ринок землі зможе запрацювати.

Крім того, за словами першого заступника міністра аграрної політики та продовольства, МВФ не зняв з порядку денного питання щодо земельної реформи.

“МВФ не зовсім зняв (це питання – ред.). Треба буде дивитися офіційні документи. Але виходячи з тих заяв, які доступні у відкритих джерелах, то МВФ просто зняв маяк як необхідну передумову виділення траншу. Але сама земельна реформа, ринок землі не знятий з порядку денного МВФ і тим більше українського уряду”, – резюмував він.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/minapk-planuye-do-kincya-roku-vnesty-na-rozhlyad-vr-zakonoproekt-pro-obih-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати