Tempo950x100

Tempo300x100

МінАПК разом з регіонами напрацьовують ефективні інструменти держпідтримки на 2018 рік

МінАПК разом з регіонами напрацьовують ефективні інструменти держпідтримки на 2018 рік

Сторони мають на меті  завчасно визначити напрямки підтримки та напрацювати механізми її реалізації в рамках  бюджетного фінансування у наступному році.

«Нам потрібно об’єднати зусилля для напрацювання ефективних програм держпідтримки агровиробників на 2018 рік, які будуть максимально дієвими та  будуть створювати точки зростання, – зазначив Максим Мартинюк. –  Важливим завданням є дотримання термінів, щоб програми запрацювали вчасно, і в січні-лютому були готові всі документи для їх запуску – паспорти програм, порядки використання коштів тощо

Серед пріоритетних напрямів підтримки визначені зокрема тваринництво, садівництво, органічне виробництво. Крім того, підтримка буде надаватися тим, хто хоче стати фермером і потребує стартового капіталу. Також було акцентовано увагу на підтримці кооперативів, зокрема, їх ідейного та проектного спрямування.
Під час зустрічі представники ОДА проінформували про стратегічно важливі напрями розвитку АПК в відповідних регіонах. Зокрема, презентували нові програми підтримки для малих та середніх виробників, які фінансуються з місцевих бюджетів.

Окрему увагу було приділено важливості відновлення повноцінної роботи дорадчих органів на місцях та налагодженню механізмів їх фінансування.

За підсумками наради створена робоча група для спільної координації зусиль відносно формувань бюджетної програми підтримки під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/minapk-razom-z-rehionamy-napracovuyut-efektyvni-instrumenty-derzhpidtrymky-na-2018-rik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати