Tempo950x100

Tempo300x100

Мінімальний набір продуктів за рік подорожчав на чверть (інфографіка)

Мінімальний набір продуктів за рік подорожчав на чверть (інфографіка)

Про це свідчить дослідження аналітиків Економічного дискусійного клубу, пише agroday.com.

[[{“fid”:”397102″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

При цьому порівняно з попереднім місяцем поточні ціни виявились нижчими на 14 із 23 позицій списку.

[[{“fid”:”397103″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Найбільше подешевшали у травні яйця — відразу на 9,3%. Більш як на 7% упала в ціні гречана крупа. Також зафіксоване зниження цін на картоплю, цибулю, буряки — на 1-4%.

Одначе капуста і морква зросли в ціні на 34 та 6% відповідно. Як пояснюють фахівці, це відбулось під тиском сезонного зменшення пропозиції та стабільного попиту.

Всі види м’яса у травні подешевшали. З одного боку, цьому сприяло наповнення внутрішнього ринку м’ясом, з іншого — жаркий травень спонукав українців до змін в раціоні. Найпомітніше із м’ясної групи подешевшало сало — на 2,4% або на 1,67 грн на кілограмі. Свинина, яловичина та курятина втратили в ціні близько 1%.

А от молочна продукція навпаки — дорожчала. Все через постійне скорочення пропозиції молокосировини на вітчизняному ринку.

Хліб дорожчає другий рік поспіль. З початку року масові сорти додали у роздрібних мережах 7-8%.

Загалом експерти констатують, що у травні кошик соціальних продуктів порівняно з квітнем подешевшав на 4 грн. Таке спостерігалося вперше за останні 10 місяців.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/minimalnyj-nabir-produktiv-za-rik-podorozhchav-na-chvert-infohrafika
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати