Tempo950x100

Tempo300x100

Мінінфраструктури погодило підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення з 1 жовтня

Мінінфраструктури погодило підвищення тарифів на залізничні вантажоперевезення з 1 жовтня

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, таке рішення комітет прийняв на засіданні 31 серпня 2017 року.

Крім цього, на веб-сайті міністерства для публічного громадського обговорення до 30 вересня оприлюднено відповідний проект наказу Мінекономіки.

Раніше глава міністерства Володимир Омелян анонсував засідання 31 серпня тарифного комітету для прийняття рішення про підвищення з 1 жовтня тарифів на вантажні залізничні перевезення на 22,5%. “Спільна позиція: підвищувати треба, але тариф має бути ринковим. Думаю, знайдемо правильне компромісне рішення з бізнесом”, – сказав міністр.

Як повідомлялося з посиланням на останній проект фінплану “Укрзалізниці”, доходи від перевезення вантажів прогнозуються в розмірі 62, 85 млрд грн, що на 13,4% більше, ніж в 2016 році. В розрахунку доходів від вантажних перевезень на 2017 рік врахована індексація тарифів на перевезення вантажів у межах України з жовтня 2017 року на 22,5%. Додаткові доходи від підвищення складуть 2,788 млрд грн.

Раніше Державна регуляторна служба України відмовилася погоджувати проект наказу Мінінфраструктури, передбачає здійснення з лютого 2017 індексації тарифів на ж/д перевезення вантажів в межах країни на 25%, і вирішила створити спільну з бізнесом робочу групу для визначення компромісною підвищення ставки.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mininfrastruktury-pohodylo-pidvyshchennya-taryfiv-na-zaliznychni-vantazhoperevezennya-z-1-zhovtnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати