Tempo950x100

Tempo300x100

Міністерство юстиції замінило собою суд в сфері оренди сільгоспземель

Міністерство юстиції замінило собою суд в сфері оренди сільгоспземель

Про це заявив керівник ТОВ «Агроволодар» Василь Кузнєцов, пише most-dnepr.info.

«Міністерство юстиції – це орган виконавчої влади. Але сьогодні в особі спецкомісії з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації Мін’юст взяв на себе виконання законодавчих і судових функцій. Члени цієї комісії одноосібно ухвалюють рішення, правильно чи ні оформлена реєстрація оренди на землю, чим практично підміняє рішення судів. Без суду і слідства, без присутності сторін відбувається скасування реєстрації в Єдиному держреєстрі, по-різному трактуються закони про землю, про оренду землі. Йде тиск на реєстраторів, які, на думку комісії, порушують процедуру оформлення договорів на землю. Їх позбавляють доступу до реєстру на місяць, два, півроку, рік. Кому як «пощастить». Виходить, що Мін’юст включило в себе всю вертикаль влади. Сам видає закони, сам їх виконує і карає за їх невиконання.

Ми судимося з Мін’юстом вже не один рік, тільки зараз у суді перебуває близько 15-20 позовів проти Міністерства юстиції. Кілька позовів виграли. Причому в судах Київської області, тому що на Дніпропетровщини судді бояться виносити рішення проти Мін’юсту», – сказав він.

Адвокат Віталій Прибільський зазначив, що спецкомісія з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації Мін’юсту часто приймає абсурдні з точки законодавства рішення. «Наприклад, скасовують право власності, переносячи його з живої людини на його покійного родича», – сказав він.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ministerstvo-yustyciyi-zaminylo-soboyu-sud-v-sferi-orendy-silhospzemel
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати