Tempo950x100

Tempo300x100

Міжнародним та російським трейдерам невигідний розвиток українського агросектору

Міжнародним та російським трейдерам невигідний розвиток українського агросектору

Скасування відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) експортерам технічних культур викликало шквал негативу та призвело до справжнього протистояння сільгоспвиробників й переробників. Хто ж зіштовхнув лобами вчорашніх партнерів по бізнесу?

Про це йдеться в матеріалі інтернет-видання “Цензор” , передають Українські Новини.

Головними зацікавленими сторонам конфлікту виявилися міжнародні і російські трейдери, які вивозять українську сою для переробки на заводах в Європі та Росії. Саме їм вигідна Україна в ролі постачальника дешевої сировини високої якості, а не готової продукції з доданою вартістю.

Російський агрогигант “Співдружність”, що входить в орбіту бізнес-інтересів прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, в 2016 році в Сморгоні (Білорусь) розпочав будівництво заводу з переробки сої та насіння ріпаку. В інтерв’ю виданню “АПК-Інформ” виконавчий директор Торгового дому “Співдружність” Сергій Соколовський відкрито заявляв, що потреби заводу в соєвих бобах будуть забезпечені за рахунок поставок з України. Новий завод в Сморгоні “Співдружності” планує вивозити 500 тис. тонн української сої в рік вже з урожаю 2018 року. У чергу за українськими соєю та ріпаком вишикувалися найбільші європейські заводи транснаціональних корпорацій ADM, Bunge, Glencore, а також інші середні та дрібні європейські переробники.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mizhnarodnym-ta-rosijskym-trejderam-nevyhidnyj-rozvytok-ukrayinskoho-ahrosektoru
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати