Tempo950x100

Tempo300x100

Молочна ферма окупиться за 7 років

Молочна ферма окупиться за 7 років

Дана трансформація виражається в скороченні поголів’я ВРХ з одночасним збільшенням його продуктивності, вважають експерти Pro-Consulting.

Використання в господарствах більш продуктивних порід худоби, використання передових технологій його змісту призвело до того, що скорочення поголів’я корів не приводило до зниження валового надою молока. Навпаки, до 2015 р спостерігалося зростання молочного виробництва.

У 2015-2016 роках молочний ринок потрапив під дію негативних факторів, характерних як для української економіки в цілому, так і внутрішньогалузевих. Це викликало подальше скорочення молочного стада і зменшення пропозиції продукції. На початок 2017 р стадо великої рогатої худоби в країні налічувало 3682,3 тис. голів, з них 2108,9 тис. корів.

Разом з тим, на державному рівні вжито заходів, спрямованих на подолання кризи в галузі. Були збільшені закупівельні ціни на молоко і розширена географія його збуту. Аграріїв перевели на загальний режим оподаткування. Замість пільг по ПДВ введені прямі дотації. В даний час український молочний ринок знаходиться в стадії трансформації під вплив нових умов і правил ведення бізнесу.

«В умовах, що склалися, молочна ферма, побудована з розрахунком на застосування сучасних технологій тваринництва і галузевих вимог, матиме на українському ринку деяку конкурентну перевагу перед старими підприємствами», – вважають в компанії.
Для успішного функціонування ферми важливо на самому початку правильно вибрати місце її розміщення. Вона повинна розташовуватися з урахуванням оптимальної логістики доставки як кормів, так і готової продукції. Не можна допускати розміщення підприємства в неперспективних селах, які підлягають виселенню і переносу згідно з генеральним планом забудови.

Якщо при організації ферми планується утримувати 560 корів голштинської породи, то на їх покупку буде витрачена найбільша частка коштів – 35,7% від загальної суми. На обладнання ферми піде 21,2% коштів, а ще 21,4% інвестицій буде коштувати біогазова установка.

За розрахунками Pro-Consulting, за 7 років інвестиції в господарство, що займається молочним і м’ясним тваринництвом повністю окупляться. При цьому роботи з будівництва та обладнанням ферми, а також закупівлі і реєстрації корів будуть виконані вже через півроку після старту проекту. В подальшому підприємство буде отримувати прибуток від реалізації молока і великої рогатої худоби в живій вазі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/molochna-ferma-okupytsya-za-7-rokiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати