МВФ похвалив Україну за земельний законопроект та висунув нові вимоги

МВФ похвалив Україну за земельний законопроект та висунув нові вимоги

Міжнародний валютний фонд очікує на внесення змін до державного бюджету України на 2020 рік та ухвалення закону про банківське регулювання. Про це йдеться у заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, пише УНІАН.

«Ми вітаємо підтримку парламентом України в першому читанні законодавства, спрямованого на посилення засад реструктуризації банків, і очікуємо на його остаточне ухвалення. Ми також очікуємо на ухвалення змін до бюджету на 2020 рік, які допоможуть владі дати відповідь на надзвичайні виклики, що постали внаслідок COVID-19», – сказано у заяві.

Водночас Люнгман закликав українську владу продовжувати роботу із Світовим банком для запровадження ефективного, прозорого і конкурентоздатного ринку землі.

Нагадаємо, 31 березня Верховна рада України прийняла в другому читанні законопроект №2178-10 про ринок землі. Документ набуде чинності з 1 липня 2021 року. Прийняття цього законопроекту вимагав МВФ, про що Володимир Зеленський заявив депутатам у парламенті. 

Перші два роки землю зможуть купувати тільки фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів в одні руки.

 “За” проголосували 259 парламентарів, проти – 24, утрималися – 3, а не голосували – 29. Фракція “Слуга народу” віддала 206 голосів (з 213 присутніх), “Європейська солідарність” – 23 голоси (з 24 присутніх), “Голос” – 13 (усі присутні), депутатська група “Довіра” – 12 (з 13 присутніх).

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/mvf-pohvalyv-ukrayinu-za-zemelnyj-zakonoproekt-ta-vysunuv-novi-vymohy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати