“Миронівський хлібопродукт” скоротив продажі курячого м’яса

“Миронівський хлібопродукт” скоротив продажі курячого м’яса

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням компанії на Лондонській фондовій біржі, таке падіння продажів пов’язане зі скороченням запасів м’яса птиці до 21 тис. тонн на початок третього кварталу цього року в порівнянні з 46,3 тис. тонн роком раніше.

“Запаси птиці МХП на кінець третього кварталу 2017 року є історично мінімальними в процентному співвідношенні до обсягу місячного виробництва”, – зазначено в звіті без уточнення абсолютного їх значення.

Компанія також повідомляє, що обсяги виробництва м’яса птиці в третьому кварталі 2017 року знизилися на 2% – до 137 тис. тонн.

В цілому, за дев’ять місяців цього року МХП збільшив продажі м’яса птиці стороннім компаніям на 4% – до 419,08 тис. тонн при скороченні виробництва на 0,3% – до 424,7 тис. тонн.

Компанія додає, що в третьому кварталі цього року вона наростила експорт своєї основної продукції в порівнянні з третім кварталом минулого року на 35% – до 37,88 тис. тонн, а в цілому з початку року – на 23%, до 34,06 тис . тонн.

МХП продовжує слідувати стратегії географічної диверсифікації, а також оптимізації асортименту товару, направляючи основні обсяги експорту курятини в країни ЄС і Африки, а також в ОАЕ і Саудівську Аравію. Із загального обсягу продажів курятини експорт за дев’ять місяців 2017 року склав близько 42% проти 35% в аналогічний період попереднього року.

Холдинг зазначає, що середня ціна продажу курятини в третьому кварталі цього року склала 37,88 грн / кг (без ПДВ), збільшившись на 15% до попереднього кварталу і на 30% – за рік. За дев’ять місяців 2017 року середня ціна на курятину склала 34,06 грн, що на 23% більше, ніж за дев’ять місяців 2016 року.

МХП пояснює зростання ціни рік до року зростанням експортної ціни в результаті оптимізації продуктового міксу відповідно до експортної стратегії.

Згідно зі звітом в третьому кварталі 2017 року обсяг продажів соняшникової олії МХП знизився на 14% – до 76,811 тис. тонн внаслідок збільшення вмісту олії в соняшниковій макусі і поліпшення конверсії корму (кг зерна на кг птиці). За січень – вересень 2017 року експорт соняшникової олії склав 243,826 тис. тонн, що на 4% нижче показника аналогічного періоду минулого року.

У третьому кварталі 2017 року експорт соєвої олії склав 8,225 тис. тонн, що на 20% нижче за показник аналогічного періоду 2016 року, а загальний обсяг за дев’ять місяців 2017 року склав 22,53 тис. тонн, що на 7% нижче за показник аналогічного періоду минулого року в результаті поліпшення конверсії корму. Також МХП продає соєвий шрот третім особам.

Агрохолдинг також повідомив, що в третьому кварталі 2017 року обсяг продажів ковбас і готових м’ясних виробів збільшився на 5% – до 9,92 тис. тонн, а за дев’ять місяців зростання склало 10% – до 27,17 тис. тонн. У документі вказується, що середня ціна на ковбаси і готові м’ясні вироби в третьому кварталі 2017 року збільшилася на 16% – до 49,82 грн за 1 кг (без ПДВ), а за дев’ять місяців зростання склало 12% – до 46,96 грн за 1 кг (без ПДВ).

Агрохолдинг зібрав близько 94% врожаю соняшнику з урожайністю 3,2 т / га, близько 42% кукурудзи з урожайністю 7,1 т / га і близько 80% сої з урожайністю 2,1 т / га (врожайність вказана в бункерній вазі).

Посівна кампанія озимих культур йде за планом і майже завершена.

Довідка: “Миронівський хлібопродукт” є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки.

Продукція МХП реалізується під торговими марками “Наша Ряба”, “Легко”, “Бащинський” і Qualiko.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/myronivskyj-hliboprodukt-skorotyv-prodazhi-kuryachoho-myasa
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН