Tempo950x100

Tempo300x100

На 30 га органічних груш заробляють стільки, як на 900 га пшениці

На 30 га органічних груш заробляють стільки, як на 900 га пшениці

Про це свідчить досвід господарства «Cab Massari in Conselice», яке вирощує органічні фрукти з застосуванням сіток, пише agroday.com.ua.

Загалом «Cab» господарює на площі 2400 га, з них під садами – 600 га.

Раніше підприємство чимало коштів витрачало на засоби захисту рослин від шкідників, особливо на боротьбу з коричневим мармуровим клопом.

Нині близько двадцяти гектарів покривають захисним мереживом, і ця площа зростає, оскільки затрати невисокі, а ефективність висока.
В садах вирощують сорти Abate, Kaiser, William, Conference, Packham. Органічні груші продають на 1,30 євро за кг. Господарі отримують урожай, як з традиційного фруктового саду.
У господарстві підрахували: гектар обходиться в €10 тис. Це – придбання сіток і оплата праці за установку. Той, хто спроможний власними силами облаштувати сад, може заощадити на робочій силі. Насправді це зовсім нескладно, переконують у «Cab Massari in Conselice».

Під час збирання урожаю можна використовувати візки, які мають механізм, що опускає і піднімає сітку, коли це потрібно.
«Ми виробляємо органічні груші протягом 20 років. Спочатку було дуже складно, адже їхня продуктивність була низькою», – говорять аграрії.

Також додають, що органіка вимагає збалансованого мікросередовища, а здійснювати біологічний контроль ефективніше саме у сітках.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-30-ha-orhanichnyh-hrush-zaroblyayut-stilky-yak-na-900-ha-pshenyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати