Tempo950x100

Tempo300x100

На агросектор уряд покладає особливі сподівання

На агросектор уряд покладає особливі сподівання

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, вітаючи працівників сільського господарства з їхнім прийдешнім професійним святом, яке країна відзначатиме цієї неділі, повідомляє прес-служба уряду.

2018 рік став вельми результативним для агровиробників. Урожай зернових сягнув 65 мільйонів тонн, торік було 61 мільйон. Понад 6 тисяч підприємств одержали державну підтримку за відповідними програмами. Майже 104 тисячі домогосподарств користуються програмами дотацій на худобу. Кількість робочих місць на селі вже перевищує 3 мільйони, і це лише початок відродження агросектору.

Географія міжнародної торгівлі налічує 190 країн, і вже до кінця року нові можливості буде відкрито на ринках Туреччини та Ізраїлю, з якими завершуються перемовини щодо формування зони вільної торгівлі. Агросектор входить до переліку галузей, які є точками економічного зростання України. Тут зосереджено майже 17% ВВП країни і майже 38% валютної виручки.

Глава уряду не зовсім задоволений темпами та якістю впровадження вказаних програм. «Завдання Мінагрополітики — вдосконалювати і краще таргетувати підтримку. Наступного року фінансування програм сягне понад 7 мільярдів гривень, — цитує слова Володимира Гройсмана департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. —  Потрібні кращі механізми адресної підтримки, щоб в агровиробників було більше можливостей. Ми маємо не тільки бути присутніми на світових ринках, потрібна глибинна переробка всередині країни».

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-ahrosektor-uryad-pokladaye-osoblyvi-spodivannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати