Tempo950x100

Tempo300x100

На боротьбу з конкурентом “Рошена” витратять $2 млн з бюджету

На боротьбу з конкурентом “Рошена” витратять $2 млн з бюджету

Міністерство юстиції планує витратити 56,4 млн гривень на оплату послуг британських адвокатів, які представлятимуть Україну в міжнародному арбітражі у Лондоні у справі проти власника Житомирської кондитерської фабрики американського інвестора Ігоря Бойка, пише ua1.com.ua.

За даними системи публічних закупівель Прозорро, Мін’юст уклав договір з лондонським офісом американської адвокатської компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan. Ціна договору склала 1 988 902 доларів.

При цьому контракт з Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan укладено не на основі тендеру, а за спрощеною переговорною процедурою. В грудні 2017 року Мін’юст вже проводив тендер на закупівлю юридичних послуг по справі Ігоря Бойка. У тендері взяли участь чотири міжнародні компанії. Переможець – компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan під час тендеру дивним чином зменшила свою комерційну пропозицію з 18 500 доларів до всього 136 доларів. За оцінками спеціалістів з міжнародного права, така ціна є економічно невигідною, та явно була частиною корупційної оборудки.

Видання Наші гроші припустило, що такий демпінг відомої американської фірми може бути пов’язаний з бажанням отримати замовлення, вартість якого визначатиметься вже без конкурентних торгів, а в результаті перемовин між замовником і підрядником. А саме, буде застосовано переговорну процедуру замість тендеру.

Інтернет-видання UA1 оцінило вартість майбутнього контракту в 2-4 млн доларів.

Тендер грудня 2017-го було відмінено, а компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan в обхід закону отримала замовлення від Мін’юсту вже без конкурентних торгів. Тобто майже 2 млн доларів бюджетних грошей відомство Павла Петренка довірило не найкращому претенденту за найкращу ціну на основі чесного конкурсу, а компанії, яка, певно, отримує преференції у самого міністра юстиції.

Пряму зацікавленість Павла Петренка в цьому контракті підтверджують численні факти участі міністра юстиції в рейдерському захопленні бізнесу американського інвестора Ігоря Бойка – Житомирської кондитерської фабрики “ЖЛ”.

Американський інвестор неодноразово звинувачував президента Петра Порошенка в замовленні рейдерського захоплення Житомирської кондитерської фабрики “ЖЛ”, а виконавцями захоплення називав главу МВС Арсена Авакова, міністра юстиції Павла Петренка та депутата від “Народного фронту” Сергія Пашинського.

Причиною захоплення бізнесмен називає конкуренцію з боку кондитерської корпорації президента Порошенка “Рошен”. До розбійного нападу в 2015 році Житомирська кондитерська фабрика “ЖЛ” входила до трійки лідерів кондитерського ринку України та займала перше місце з експорту солодощів.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-borotbu-z-konkurentom-roshena-vytratyat-2-mln-z-byudzhetu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати