На Чернігівщині два агропідприємства воюють за земельні паї

На Чернігівщині два агропідприємства воюють за земельні паї

Три агропідприємства, що належать Наталії Нич, раптом виявилися переписаними на підставних осіб, пише ТСН.

Ареною протистояння є село Бобровиця в Чернігівській області. Там нещодавно згорів магазин, у який пожбурили просяклу соляркою ганчірку – товару в сільській крамниці згоріло на 200 тисяч гривень. Це – один із епізодів боротьби між двома агропідприємствами, котрі змагаються за земельні паї. “Вирішувалося, до якого орендаря краще йти, то люди підтримали людину, яка дала більший відсоток орендної плати, і всі потянулися до неї. З тих пір почалася війна”, – каже місцева жителька Ольга Стрига.

Наталія Нич бере в оренду землю, обробляє і платить гроші селянам. Для цього створила кілька фірм, проте раптово в засновниках компанії її прізвище зникло. “Я нікому не передавала свої документи, свої печатки, я нікому доручень не давала”, – присягається вона. У державному реєстрі новим власником трьох компаній фігурує Павло Жуковський, який проживає на Оболоні в однокімнатній квартирі. Сусіди кажуть, що це людина без особливих статків і з примхами – наприклад, чоловік стріляв із вікна по дитячому майданчику.

Оборудку з переписом фірм на нового власника утнув державний реєстратор Віктор Касюк. Його підприємство зареєстровано в Маломощаницькій сільській раді на Рівненщині. Доки поліція з’ясовує, де ця особа, в Бобровиці почали перетягувати пайовиків до іншої агрофірми. “Їздять по селу і кажуть: то вона у Феофанії лежить при смерті, то її в міліцію посадили, вона така сяка, їй не треба довіряти, вона не віддасть грошей, переходьте”, – розповідає жителька села Марія Бобруйко.

Фірма-конкурент від будь-яких конфліктів відхрещується та запевняє, що люди самі обирають, де їм вигідніше. “Той фермер два роки не платить людям орендну плату, люди обурюються, вони заручники цієї обстановки”, – каже працівник агропідприємства Сергій Копач.

Експерти попереджають, що класичні схеми рейдерства активізуються перед початком посівної та під час збирання врожаю. Аграрний бізнес нині один із найприбутковіших в Україні, тому спроб захоплення дедалі більшає.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-chernihivshchyni-dva-ahropidpryyemstva-voyuyut-za-zemelni-payi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    Польща планує обмежити використання ГМ сировини у виробництві кормів

    Піца і торти можуть вбити: у МОЗ розповіли, яка їжа підвищує ризик смерті

    Виробництво біометану має потенціал потужного зростання – Герус

    Польська залізниця готується до виходу на український ринок. Хочуть працювати на прикордонних терміналах

    Україні потрібно напрацювати умови для привабливості інвестицій у біометан

    Сольський прокоментував підозру від НАБУ: вже є рішення судів

    OSTCHEM почав модернізацію двох цехів на Рівнеазоті

    БІЛЬШЕ НОВИН