Tempo950x100

Tempo300x100

На Чернігівщині спалах сказу на молочній фермі. Постраждали 15 людей

На Чернігівщині спалах сказу на молочній фермі. Постраждали 15 людей

За цей час з хворою худобою контактувало багато людей. П’ятнадцяти з них вже зробили щеплення. У місцевій лікарні кажуть, що поки що вакцини вистачає, пише atmagro.ru

“Після того, як одна з корів впала, ми відправили матеріал в лабораторію, де встановили, що це сказ, – каже Сергій Перекута, начальник Семенівської державної лікарні. – Як тільки діагноз підтвердився, весь персонал ферми відправили в лікарню”.

На фермі працює близько чотирьох десятків людей. Після обстеження лікування призначили тринадцяти – тим, хто контактував безпосередньо з інфікованими коровами, у кого на руках були синці. Крім працівників ферми в зону ризику потрапили два ветеринара.

На щастя, в госпіталізації цих людей немає необхідності, у них не спостерігається проявів захворювання. Необхідні щеплення. Корів встигли прищепити тричі – вони на карантині, будуть спостерігати за ними два місяці.

“Співробітники ферми, яких зараз прищеплюють, переживають, – у людей вдома домашні тварини, діти. Ми пояснили їм, що збудник не стійкий, гине протягом 15-20 хвилин, – зазначив Сергій Перекута. – Причиною зараження корів, швидше за все, стали дикі тварини – це могли бути єнот або лисиця. Ферма розташована в прикордонній зоні, де заборонено відстріл тварин”.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-chernihivshchyni-spalah-skazu-na-molochnij-fermi-postrazhdaly-15-lyudej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати