Tempo950x100

Tempo300x100

На Чернігівщині випікають хліб за унікальною технологією

На Чернігівщині випікають хліб за унікальною технологією

Як розповів генеральний директор ТОВ “Ризький хліб” Геннадій Макаренко, нова пекарня збудована з нуля за 15 місяців, а працівників навчали в Латвії від трьох місяців до півроку.

Про це повідомляє Голос Ураїни.

Наразі тут працюють 65 чернігівців, а після доведення підприємства до планових показників – буде 300. У нове підприємство прибалти вклали майже п’ять мільйонів євро.

Підприємство уже випускає десять сортів хліба та грінки, сухарики і чіпси. Коштують вони недешево, адже унікальна технологія потребує і значніших затрат. Контролюють виробничі процеси спеціалісти з Латвії. Технологія виробництва – справді унікальна. Спершу через ошпарювання за суворо витриманої температури води від трьох до семи діб готується закваска. Це щоб без дріжджів їсти хліб. Далі після випічки хліб ще має добу  “доходити” за однієї температури, а наступну добу — за іншої. Надходитиме ризький хліб і в інші міста країни, крім Чернігова.

Проектна потужність підприємства – 15 тонн продукції на добу. Нині, поки воно ще працює в тестовому режимі, випускають майже три тонни.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-chernihivshchyni-vypikayut-hlib-za-unikalnoyu-tehnolohiyeyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати