На Дніпропетровщині створять ягідний кооператив і побудують завод із заморожування

На Дніпропетровщині створять ягідний кооператив і побудують завод із заморожування

Про це в інтерв’ю AgroPortal.ua розповів один із співвласників компанії Микола Хорольський.

Він зазначив, що в регіоні малі фермери почали активно займатися вирощуванням малини, а в центрі Царичанки періодично збирається стихійний ринок — біржа малинових професіоналів.

«За інтелектуальної та організаторської допомогою звернулися до компанії «Сингента», яка посприяла з семінаром-тренінгом і фахівцями-консультантами. Щоб дізнатися, як правильно вибирати і доглядати за саджанцями, оптимально їх підживлювати і захищати, збиралися близько 120 фермерів», — зазначає аграрій.

Також Хорольський уточнив, що «Колос» планує допомагати колегам з технологіями вирощування і професійним супроводом. А для переробки ягоди господарство вже організовує міні-завод по заморожуванню. Агрофірма у себе вже заклала плантацію малини на 2 га і починає освоювати новий бізнес-напрям.

Власники «Колоса» два роки вивчають досвід вирощування і переробки нішевих культур, в тому числі малини. У компанії розроблено проект на три роки по створенню і переробці нішевих культур, зараз у виконанні лише плани першого року.

Як очікується, в результаті повинен бути створений кооператив, який об’єднає 200 га під нішевими та ягідними культурами. Господарство планує використовувати земельні площі малих фермерів і ділянки населення. Поки в агрофірмі налаштовані на вирощування малини та аґрусу, однак також розглядають спаржу і трюфелі.

Після створення кооперативу, стане зрозуміло, якої потужності потрібен завод з переробки, а також визначаться напрямки збуту — експорт або на внутрішній ринок.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-dnipropetrovshchyni-stvoryat-yahidnyj-kooperatyv-i-pobuduyut-zavod-iz-zamorozhuvannya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

    БІЛЬШЕ НОВИН