Tempo950x100

Tempo300x100

На Донеччині судитимуть фермера через загибель сотні свиней від АЧС

На Донеччині судитимуть фермера через загибель сотні свиней від АЧС

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, в серпні 2017 року 40-річна фермер, яка проживає в одному із селищ Добропільського району, придбала 70 свиней, привезених з Одеської області для подальшого розведення та реалізації, пише Інтерфакс-Україна.

“Однак, у порушення Закону України “Про ветеринарну медицину”, жінка не зробила державної реєстрації тваринницьких потужностей, не отримала від постачальника ветеринарного свідоцтва та ветеринарно-санітарних паспортів на свиней, а також проігнорувала профілактичні карантинні заходи. Через два тижні в господарстві відбулися перші випадки захворювання свиней, але ветеринарним інспекторам жінка про це не повідомила”, – йдеться в повідомленні

В цілому, за інформацією прокуратури, у період з 20 серпня по 7 вересня 2017 року від африканської чуми загинуло 105 свиней, трупи яких були поховані на території свинарника також без відома ветеринарів.

“В даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ст. 251 (порушення ветеринарних правил) Кримінального кодексу України Добропільським відділом Костянтинівської місцевої прокуратури направлено до суду”, – сказано в повідомленні.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-donechchyni-sudytymut-fermera-cherez-zahybel-sotni-svynej-vid-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати