Tempo950x100

Tempo300x100

На елеваторі запустили сонячну електростанцію

На елеваторі запустили сонячну електростанцію

Урочисте відкриття установки та старт її роботи відбулися 8 грудня. Про це повідомив Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук.

Установка складається з 280 модулів загальною потужністю –  7,5 тис. кВт*год в місяць або майже 89 тис. кВт*год  електроенергії на рік. В грошовому еквіваленті це дасть можливість економії  понад 200 тис. грн. на рік. За словами Голови Держрезерву, це один з яскравих і дуже важливих результатів цілого комплексу заходів з енергоефективності, які впроваджуються по усій системі.

«Рішення щодо встановлення сонячної електростанції на підприємстві було не випадковим. Ми певною мірою відроджуємо не лише підприємство, а й довіру до системи Держрезерву та державних підприємств загалом.  Сонячна станція – це один з етапів, що допомагатиме зробити діяльність підприємства ще більш ефективною. В найближчих планах – модернізація млина. А для запуску повноцінних потужностей з переробки зерна та виготовлення борошна нам також стане у нагоді сонячна електростанція», – прокоментував генеральний директор ДП «Златодар» Валерій Буркацький.

Довідка: ДП «Златодар» – одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону. Його історія починається у 1904 році. На сьогоднішній день ДП «Златодар» – одне з найпотужніших підприємств системи Державного агентства резерву України: зернова місткість – 97,4 тис. тон, в т.ч. елеватор – 33,1 тис. тон. До складу комбінату входить Пальмірське підзвітне хлібоприймальне підприємство зі зберігальними потужностями для зерна 36,5 тис. тон.

ДП «Злотодар» виконує весь комплекс операцій з зерном: його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві. Загальна потужність зерносушарок – 226 планових тон на годину. За останні два роки підприємство значно активізувало свою діяльність та суттєво покращило свої фінансові показники. За результатами 10 місяців поточного року чистий дохід склав 32 197 тис. грн., чистий фінансовий результат – 931 тис. грн.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-elevatori-zapustyly-sonyachnu-elektrostanciyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати