Нa фермі у Вінниці розводять крокодилів

Нa фермі у Вінниці розводять крокодилів

У Вінниці є ферма, на якій вирощують крокодилів: тут виявилося кілька видів рептилій, деякі з них сягають чотирьох метрів завдовжки, пише “Сегодня”.

“Це гребний крокодил Юля, далі у нас Аріша”, – показала своїх вихованців власниця ферми. Крім них, в ролі домашніх улюбленців прижилися Маша, Гена і Кирило.

Світлана та Дмитро Бичковські своїх вихованців називають ніжно, хоча ті є одними з найнебезпечніших хижаків на планеті.

Власники ферми зізналися, що розводити крокодилів почали близько десяти років тому – їх купували у циркачів, любителів екзотичних тварин і в приватних зоопарках. Зараз у них налічується до трьох десятків рептилій. Вирощують їх навіть з яєць.

“Крокодилам потрібна, по-перше, підвищена температура, по-друге, велика водойма, в якій відбувається безпосередньо процес спарювання. Крокодили розмножуються шляхом відкладання яєць, тобто наша самочка знесла яйця, ми заклали їх в інкубатор”, – розповіла власниця крокодилової ферми Світлана Бичковська.

Годують улюбленців виключно свіжими і добірними кормами.

“Годуємо їх рибою за раціоном, серцем бичачим”, – пояснив Дмитро Бичковський.

Однак, незважаючи на різноманітний раціон, іноді ці велетні починають вередувати. А поруч з крокодилами живуть не менш небезпечні створіння – черепахи і змії.

“Кайманові черепахи вважаються одними з найнебезпечних, бо ж у великому розмірі людині вільно може перекусити фалангу”, – заявив Дмитро Бичковський, тримаючи в руках черепаху.

Розводити крокодилів – справа всього його життя, зізнався чоловік. Ці хижаки для нього як діти, а тому, подорожуючи світом, він ніколи навіть не думав покуштувати їх м’яса, хоча воно – звичайне блюдо для жителів півдня США.

“У нас ферма не для цього. У нас ферма для розширення видів, для збереження всіх видів. Ось ми хочемо їх всіх обігріти. У нас – як маленький інтернат або будинок, будинок малятка для таких зубастиків”, – запевнив він.

При цьому крокодилів Світлана та Дмитро не продають, навіть новонароджених, оскільки хочуть зберегти вимираючі види, а тому на початку літа біля Одеси вони планують відкрити великий заповідник для своїх рептилій.

Перегляди: 16
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-fermi-u-vinnyci-rozvodyat-krokodyliv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати