Tempo950x100

Tempo300x100

На Харківщині фермерське господарство вирощує органічну птицю і тварин на власних кормах

На Харківщині фермерське господарство вирощує органічну птицю і тварин на власних кормах

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповіла його власник Олена Безкоровайна, пише AgroTimes.

«Зернову групу (ячмінь, просо, кукурудзу тощо) вирощуємо на своїх полях. Також готуємо кормову суміш із різнотрав’я за допомогою сіно- та зерноподрібнювача, сінорізки й гранулятора, – зазначила вона. – А зимою в корми птиці додаємо так звану «вітамінну підкормку» у вигляді борошна з хвої. Це допомагає підтримувати нормальну життєдіяльність організму птиці та сприяє підвищенню її продуктивності».

Фермерське господарство не використовує сучасні кроси, тому що, за словами Олени Безкоровайної, така птиця не може повноцінно рости й бути високопродуктивною без застосування різних домішок, антибактеріальних й інших хімічних речовин.

Крім того, фермери дотримуються принципу, що господарство має розташовуватися якомога далі від населених пунктів – насамперед задля зниження ризику виникнення небезпечних інфекцій.

«Реалізацію робимо в день забою. Продукцію не охолоджуємо й не заморожуємо», – уточнила Олена Безкоровайна.

Продукція «Безкоровайних» реалізується по всій Україні під торговою маркою Bezkorovayni. Premium organic. Власних магазинів господарство поки що не має.

Довідка:

Сімейне фермерське господарство «Безкоровайних» вирощує в природних умовах понад 8 тис. голів птиці: кури-несучки, качки, гуси, фазани, цесарки, перепела, червоні індики. Також утримує свиней породи Мангалиця, від яких отримують хамон, червоно-білопоясних свиней, кіз нубійської породи.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-harkivshchyni-fermerske-hospodarstvo-vyroshchuye-orhanichnu-ptycyu-i-tvaryn-na-vlasnyh-kormah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати