На Харківщині рейдери намагалися захопити врожай фермерів

На Харківщині рейдери намагалися захопити врожай фермерів

Про це повідомляє місцеве інформаційне агентство “Інформбюро”, передає УНН.

З’ясувалося, що на урожай пшениці та соняшнику, вирощений фермерами, претендував місцевий бізнесмен Андрій Обора.

“Тутешні сільгоспвиробники вже не вперше звинувачують цього підприємця у рейдерстві. Та цього разу він діяв за рішенням Господарського суду Харківської області, який виніс постанову про арешт фермерських земель і врожаю.

Ця ухвала, як запевняють представники „Доброго господаря“, була винесена в останній день перед вихідними, буквально за кілька хвилин до закінчення робочого дня. І якби не зусилля селян, то за святкові дні їхній би урожай скосили і вивезли”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про арешт землі та врожаю селян виніс суддя Господарського суду Харківської області Олексій Присяжнюк.  У цій же ухвалі суду він прописав можливість збору урожаю компанією Андрія Обори “Фермер-Агро”  та фірмою “Щедрі лани Слобожанщини”, зареєстрованою на Андрія Корбаня.

Селяни зауважують, що ухвала суду — незаконна, адже вказані землі ані Обора, ані Корбань не засівали.

Більше того, на час коли збиральна техніка вказаних вище осіб заїхала на поля фермерів підприємства “Добрий господар”, ухвала Присяжнюка ще вступила в дію.

“Накладають арешт на наші посіви, з тим, щоб за вихідні скосити все і вивезти”, — обурюються пайщики, які вийшли на поле в неділю та вимушені були фізично боронити свій врожай від комбайнів “рейдерів”.

“Андрій Обора (місцевий бізнесмен — ред.) — він є злочинцем. Він є рейдером. Тому що він використовує свої зв’язки, і для нього законів в Україні не існує. Він йде на пролом, завдяки зв’язкам, в тому числі у Києві”, — розповів один з пайщиків.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-harkivshchyni-rejdery-namahalysya-zahopyty-vrozhaj-fermeriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати