Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині 2018 рік стане “морквяним” і “помідорним”

На Херсонщині 2018 рік стане “морквяним” і “помідорним”

Про це Укрінформу розповів засновник і директор фермерського господарства “Панарін-Агро” з Бериславського району Херсонщини Леонід Панарін.

“Минулий рік був (на Херсонщині – ред.) “перцевий” і “цибульний” рік. А в цьому році, як я бачу, напевно буде рік “морквяний” і “помідорний”, – розповів Панарін.

За його словами, і цибуля, і перець через шкідників та спеку не дадуть у 2018 році в області того врожаю, що в 2017-му.

Як повідомив фермер, торік на землях господарства “Панарін-Агро” та господарства “Лідер-Агрі”, власником якого є його компаньйон Гамлет Овсепян, врожайність перцю становила 80 тонн з гектара. Але цього року ситуація інша. “Якщо десь на тонн 50 вийдемо з гектара, то це буде для цього року дуже добре”, – зазначив Панарін.

Не краща ситуація у 2018 році і по цибулі. Торік фермерські господарства “Панарін-Агро” та “Лідер-Агрі”, як розповів Панарін, отримали найвищу в Україні врожайність цибулі – по 126 тонн з гектара. Але цього року, каже він цибуля у людей погоріла.

“У нас по Херсонській області я багатьох фермерів знаю, які мали площі цибулі від 30 до 100 гектарів, то погоріли. Шкода людей, скільки праці туди вклали, не рахуючи грошей, а погоріли поля”, – розповів керівник ФГ “Панарін-Агро”.

Разом з тим, у 2018 році, зазначив Панарін, слід очікувати хорошого як для цього несприятливого року врожаю моркви та помідорів. Навіть попри те, що з посівами моркви теж були проблеми. “Цього року були випадки, коли люди пересівали моркву по два рази. Але морква – це коренеплод, він трохи не так стресує. І її врожай буде цього року десь на рівні 70 – 80 тонн з гектара. А щодо помідорів, то я знаю багатьох фермерів, в яких великі площі томатів під комбайн, то в них нормальний врожай – десь під 100 – 120 тонн з гектара”, – повідомив Панарін.

Як зазначив фермер, за його інформацією, така ситуація щодо даних овочевих культур стосується не лише Херсонщини, але й сусідньої Миколаївської області, а також частин Одеської та Запорізької областей.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-2018-rik-stane-morkvyanym-i-pomidornym
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати