Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині хочуть побудувати завод з переробки сорго

На Херсонщині хочуть побудувати завод з переробки сорго

Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Ярослав Бардин звернувся до очільника області Андрія Гордєєва з проханням посприяти впровадженню вирощування цієї культури на Херсонщині. «Ми спілкувалися на цю тему з фермерами південних областей. І побачили, що саме у ваших, херсонських, людей  горять очі, саме вони зацікавлені у вирощуванні сорго», – пояснив він.

До того ж ТОВ “НВТ “УКРСОРГО” планує протягом кількох місяців з моменту підписання угоди про співпрацю побудувати завод для здійснення переробки сорго безпосередньо на території області.

«Розвиток аграрної сфери Херсонщини допоможе залучити додаткові капіталовкладення, підвищить інвестиційний клімат та  економічну привабливість регіону. У такому випадку кооперація влади та бізнесу допоможе просувати інвестиційні проекти, створювати нові робочі місця, сприятиме надходженню коштів у бюджети всіх рівнів», – наголосив очільник області Андрій Гордєєв.

«Останніми роками у зв’язку із підвищенням посушливості клімату в степовій зоні України значно зросла потреба в розширенні посівів посухо- і жаростійких культур. Однією із придатних до таких умов культур є сорго. Тому його вирощування у нас є економічно доцільним і агрономічно обґрунтованим», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Євген Рищук.

Наразі ТОВ “НВТ “УКРСОРГО” активно працює з аграріями Дніпропетровської області. Але вирощування, переробка та експорт такої культури як сорго з часом стає все актуальнішим, тому співробітництво ТОВ “НВТ “УКРСОРГО” та херсонських фермерів буде вигідним для обох сторін.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-hochut-pobuduvaty-zavod-z-pererobky-sorho
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати