Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині корів доять під музику

На Херсонщині корів доять під музику

Такі умови для своїх вихованців створили в ДП “Дослідне господарство «Асканійське» в результаті реконструкції, пише “Херсон Daily”.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександра Паливоди, саме завдяки класичній музиці корови дають молоко Екстра класу, яке підходить для виготовлення молокопродуктів на експорт. Крім того, таке молоко має найвищу вартість.

Так і в українських магазинах незабаром будуть продавати тільки молоко екстра-класу, вищого і першого сорту. Такі вимоги Угоди про асоціацію з ЄС. Як відомо, купувати цей продукт у селян, які ведуть господарство, хочуть заборонити взагалі, оскільки їх молоко не відповідає навіть мінімальним стандартам Євросоюзу. Сьогодні воно вважається другим сортом.

Єдиний вихід для людей, які живуть за рахунок виробництва молочної продукції, влада бачить в об’єднанні у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи. До речі, Херсонщина однією з перших почала їх створювати. Сьогодні в області 27 таких об’єднань. З’являються також і сімейні ферми європейського типу. В цьому році планують відкрити ще 17 кооперативів, а виробництво якісного молока збільшити на 295 тис. тонн.

Умови для нових ферм теж будуть створені європейські, за рахунок будівництва нових і реконструкції старих приміщень. В цілому на розвиток тваринницької галузі області в цьому році  передбачено майже 2,3 млрд. грн.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-koriv-doyat-pid-muzyku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати