Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині на птахофабриці проводять експеримент

На Херсонщині на птахофабриці проводять експеримент

Задушливий сморід у мікрорайонах, передмістях і найближчих населених пунктах Херсона поширювався від мертвих тушок і останків курей, пір’я і посліду. Після скандалу птахофабрика «Чорнобаївська» уклала договір з Маріупольською філією державного підприємства «Укрветсанзавод» по організації збору і утилізації продуктів тваринного походження. Тобто, тепер останки птахів будуть вивозити в Донецьку область і переробляти на кісткове і м’ясо-кісткове борошно, пише Вгору.

З послідом птахів виявилося складніше, але цю проблему теж вже починають вирішувати. Як повідомляє офіційний сайт Херсонської обласної ради, керівництво фабрики з наступного тижня почне вести переговори з фахівцями з питань переробки курячого посліду. Такий досвід, зокрема, успішно застосовується литовськими партнерами господарства.

Також, згідно з «Дорожньою картою» вирішення екологічних проблем з відходами на підприємстві, до 7 грудня цього року планують обробити послід і напоїти птахів ЕМ-препаратами. ЕМ-препарати, або, іншими словами, ефективні мікроорганізми — це концентрати, які містять фотосинтетичні і молочнокислі бактерії, дріжджі, актиноміцети і ферментні грибки. Застосовують їх для переробки органічних відходів в добрива і як біодобавки для худоби і птиці.

До 17 грудня має закінчитися дослідження складу (хімічного, мікробіологічного, наявність паразитів) і кількості посліду, що скупчився на території птахофабрики. До 29 грудня цех промислового стада і Херсонський державний аграрний університет планують підготувати детальний план з переробки посліду. Крім того ХДАУ зобов’язується інформувати громаду про результати експерименту і постійно моніторити знезараження відходів життєдіяльності птахів на підприємстві.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-na-ptahofabryci-provodyat-eksperyment
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати