Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині пастух компенсує збитки за постраждалу корову

На Херсонщині пастух компенсує збитки за постраждалу корову

Тоді відповідачка не змогла прослідкувати за однієї з корів: тварина зайшла на поле, що горить, в результаті чого отримала опіки і зламала ногу.

Коли власниця знайшла постраждалу корову, не змогла її транспортувати, викликав на місце ветеринара. Після огляду він сказав, що тварину вже не можна врятувати, так як через велику вагу буде важко вилікувати перелом.

Єдиним виходом із ситуації, що склалась, було здати корову на м’ясо, за що її власниця отримала близько 7 тисяч гривень. Через те, що тварину довелося «дорізати», позивач недоотримала більше 15 тисяч гривень – вона змушена була продати постраждалу худобу за 12 грн/кг, тоді як на той час худобу «приймали» по 38 грн/кг.

Жінка, що займалась випасом худоби, заперечувала свою провину. За її словами, вона не домовлялась із позивачем про будь-яку діяльність, на яку заключала договір і не приймала ніяких зобов’язань із збереження худоби на час її випасу.

Не дивлячись на це, суд став на бік власниці корови, яка постраждала, оскільки випас корів – приклад звичайного права. Тобто, таких взаємовідносин, які не «закріплюються» на папері, існують в суспільстві протягом багатьох років. Жінку-пастуха зобов’язали компенсувати збитки у розмірі більше 15 тисяч гривень.

Джерело: agro-yug.com.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-pastuh-kompensuye-zbytky-za-postrazhdalu-korovu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати