Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині шукають кращий логотип для місцевих кавунів

На Херсонщині шукають кращий логотип для місцевих кавунів

Надпис на ціннику «Херсонський кавун» гарантує підвищений попит та високу якість. Саме тому, ця назва має стати захищенним географічним зазначенням, як сир Рокфор або шампанське чи коньяк, пише agro-yug.com.ua.

«Україна крокує в Європу, тому нашим виробникам потрібно розвиватися в залежності від ринкового запиту: якість, екологічність та захист власної продукції. Для цього нам всім потрібно переймати досвід провідних європейських країн, фермери яких мають різні форми захисту: торгові марки, бренди, логотипи, географічне зазначення тощо», – говорить виконавчий секретар «Асоціації виробників херсонського кавуна» Юрій Палічев.

Створення логотипу – важливий крок на шляху офіційної реєстрації географічного зазначення «Херсонський кавун», тож він має відображати унікальність та якість херсонської ягоди. Тому члени громадської спілки «Асоціація виробників Херсонського кавуна», разом із партнерами оголосили конкурс на кращий логотип для херсонського кавуна. До складу журі конкурсу входять представники Департаменту агропромислового розвитку, агровиробники, представники місцевого самоврядування, громадських організацій, фахівці з культури та туризму.

Нагадаємо, що в цьому році Міністерством агрополітики визначено для реєстрації географічного зазначення перші 10 продуктів, серед яких – «Херсонський кавун». Процедуру реєстрації здійснює проект Європейського Союзу «Географічні зазначення в Україні» за сприяння громадської спілки «Асоціація виробників Херсонського кавуна» та Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.

Як зазначає Юрій Палічев, така реєстрація дає унікальну можливість регіональним виробникам позіціонуватися на європейському ринку, оскільки в ЄС лише один кавун має зареєстроване географічне зазначення: Anguria Reggiana (Італія).

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-shukayut-krashchyj-lohotyp-dlya-miscevyh-kavuniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати