Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині створили розплідник декоративних рослин та вирощують рідкісну біоту

На Херсонщині створили розплідник декоративних рослин та вирощують рідкісну біоту

Біота східна або широкогілочник — хвойна рослина родом з Китаю. Зовні вона схожа на тую, але має золотавий окрас. У Криму декоративний чагарник вирощують здавна, а от на материковій Україні за біоту взялись лише останнім часом. Посадковий матеріал місцеві беруть у сусідньому з Генічеським районом Мелітополі, або ж самі вирощують з насіння. Олександр Галицький зізнається, що хоче, аби рідне Рикове було не просто зеленим, а вічнозеленим. Для цього у селищі і висаджують хвойні рослини. Нещодавно на двох вулицях з’явились 50 кущів ялівцю, ще 100 кущиків знаходяться на дорощуванні у розпліднику. Там же вирощують і ялинки різних видів.

 Досить повільноростуча рослина. Надає перевагу сонячним або трохи затіненим місцям, при посадці в тіні золотисто-жовте забарвлення змінює на світло-зелене. Невибаглива рослина до ґрунту, але чутлива до нестачі вологи у ґрунті, проте і надлишок буде позначатися на кореневій системі; рослина має не високу зимостійкість, потребує укриття на зиму.

Придатна для групових і одиночних посадок у всіх типах багаторічних декоративних насаджень.

Біота, що вирощується як декоративна рослина, має своє сортове різноманіття. Існує близько 60 різних сортів і форм, вирощуваних в парках і садах; є спеціальні карликові біоти, вирощувані в якості бонсаїв. Рослина віддає перевагу м’ягкому клімату.

Біота має фітонцидні властивості, тобто виділяє леткі ефірні олії з духм’яним хвойним ароматом, які вбивають мікроби і знезаражують повітря. Біота східна відноситься до неофіційних лікарських рослин. Для лікування захворювань застосовують листя і ядро насіння.

Джерело: agro-yug.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-stvoryly-rozplidnyk-dekoratyvnyh-roslyn-ta-vyroshchuyut-ridkisnu-biotu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати