На Херсонщині вантаж з насінням кукурудзи повертають до США

На Херсонщині вантаж з насінням кукурудзи повертають до США

Управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області прийнято рішення про повернення вантажу кукурудзи насіннєвої, гороху та сої, які надійшли зі Сполучених Штатів Америки без необхідних фітосанітарних сертифікатів. Про це повідомила прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

На сьогодні всі вантажі, які ввозяться на територію України з-за кордону оформлюються за допомогою автоматизованої системи «єдине вікно». Так, отримувачем вантажу кукурудзи насіннєвої, гороху та сої, які надійшли на розмитнення до Митного терміналу «Транзит – Юг» (м. Олешки, Херсонська область),  до «єдиного вікна»  були подані  копії фінансових документів. Документи, необхідні для проходження фітосанітарного контролю, відповідно до Наказу Міністерства фінансів України від 25 липня 2016 року № 657 надані не були.  

Отримувачу було запропоновано надати відповідні документи, але ні до «єдиного вікна», ні в паперовому вигляді вказані документи не надійшли. Відповідно до вимог Закону України «Про карантин рослин», зважаючи на неможливість ідентифікувати вантаж та  існування ризику ввезення в Україну регульованих шкідливих організмів і було прийнято таке непопулярне  рішення.    

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-vantazh-z-nasinnyam-kukurudzy-povertayut-do-ssha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати