Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині відкривають європейські ферми

На Херсонщині відкривають європейські ферми

Як повідомив директор обласного департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода, важливу роль у їх продуктивної діяльності відіграє той факт, що компанія ДАНОН розмістила одне з двох українських підприємств саме на території Херсонської області, пише “Херсон Daily”.

Компанія допомагає фермерам у створенні кооперативів, здійснює їх матеріальну підтримку у вигляді обладнання, зокрема доїльних апаратів, оснащення приміщень, де розміщуються тварини.

«Дуже добре розвивається Голопристанський, Нововоронцовський і ще кілька районів, де кооперативи вже довели свою ефективність. Але на ДАНОН збувають продукцію не всі. Деякі співпрацюють з іншими переробними підприємствами», – зазначає Олександр Паливода.

Зараз на Херсонщині налічується 27 кооперативів, а в наступному році планується створення ще 17. При цьому якщо раніше до складу кооперативу входили окремі фізичні особи, то зараз з’являється нова модель. Кооператив буде складатися з малих родинних ферм.

«Тобто, якщо людина мала 1-2 корови і входила в кооператив, то зараз сімейна ферма має 10-20 корів, а кооператив складається з 5 – 10 таких ферм, – роз’яснює Олександр Паливода, – Один з таких об’єктів був відкритий цієї осені в Голопристанському районі. Під час презентації виявилося, що там є навіть свій навчальний клас, а також новітнє обладнання, міні-лабораторія і все, чого вимагають світові стандарти і сертифікати. Тому у них виробляється молоко високої якості, яке, відповідно і коштує дорожче».

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-vidkryvayut-yevropejski-fermy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати