Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині заклали яблуневий сад елітних сортів

На Херсонщині заклали яблуневий сад елітних сортів

За словами директора сільгосппідприємства Олександра Кістечка, наступного року тут планують зібрати по 10 тонн яблук з кожного гектара молодого саду, пише agro-yug.com.ua.

«Зазвичай, від першого врожаю відмовляються, ще й цвіт обривають – нехай деревце зміцніє. Але ми все ж вирішили залишити на них по два яблука, аби подивитися, якими вони будуть. Очікування виправдалися повністю: плоди отримали соковиті та солодкі, завбільшки 7-8 сантиметрів у діаметрі. Тож наступного року вже очікуємо по 10 тонн яблук з кожного гектара молодого саду», – розказує Кістечок.

У агрофірмі «Дніпро» сади облаштовані системами крапельного зрошення. Загальна площа садів вже досягла 260 га. Існуючі насадження зроблять ефективнішими шляхом впровадження нових агротехнологій, використання продуктивніших сортів.

Цьогоріч яблук в Азовському зібрали  500 тонн – удвічі менше, ніж минулого року, коли їх врожай був рекордним.

«Але нічого не втратили: адже якщо торік більше 3 грн за кілограм плодів не давали, то зараз їх ціна зросла до 10 грн. І покупці у чергу вишиковуються: замовлення надходять від Запоріжжя до Харкова», – зауважив директор сільгосппідприємства.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-zaklaly-yablunevyj-sad-elitnyh-sortiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати