Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині запрацювала інноваційна сімейна ферма

На Херсонщині запрацювала інноваційна сімейна ферма

13 жовтня в с. Олексіївка Голопристанського району Херсонської області відбулося відкриття першої інноваційної сімейної ферми в Україні. Ферма родини Зіновських щоденно постачатиме понад 300 літрів молока найвищої якості для заводу «Данон Дніпро». «Для нас, як для бізнесу, дуже важливо бути впевненими у найвищій якості сировини, яку ми використовуємо. Компанія «Данон» в Україні зацікавлена в безперервному покращенні роботи своїх постачальників та впроваджує програми розвитку для крупних виробників і сімейних господарств. Завдяки зусиллям та роботі таких фермерів, як Сергій та Наталія Зіновські, взаємодія приватних локальних постачальників і лідерів молочного бізнесу стає успішною практикою для України», – прокоментувала Світлана Жаглова, менеджер відділу закупівлі молока компанії «Данон» в Україні.

Формат сімейних ферм успішно зарекомендував себе в європейських країнах. В Україні цей напрямок бізнесу також розвивається. Проте вдала реалізація успішних проектів можлива за умови об’єднання зусиль з боку держави, соціально відповідального бізнесу та сільських громад. Завдяки такій синергії можна збільшити кількість якісної молочної сировини на ринку України та покращити фінансове становище сільського населення. Для того, щоб сімейні ферми в Україні запрацювали на повну, потрібна системна державна підтримка: поширення статусу виробника сільськогосподарської продукції для підприємців, спрощення процесу держаної реєстрації й оподаткування, а також можливість створення додаткових пільгових умов для таких господарств. «Ферма родини Зіновських, це вже 27-ма сімейна молочна ферма, яка створена на Херсонщині. Саме такі маленькі сучасні сімейні ферми, співпрацюючи із такою великою потужною компанією як «Данон»,  сприяють зростанню економіки області й України в цілому», – зазначив Олександр Паливода, директор департаменту агропромислового розвитку.
 
Сімейна ферма родини Зіновських є інноваційною. Ферма обладнана молокопроводом з автоматичним миттям, механічною системою видалення гною та професійною лабораторією з контролю якості сировини. У приміщенні створені оптимальні умови для утримання тварин: освітлення, мікроклімат (вентиляція), автоматичні поїлки, кормові столи, а також є лабораторія з контролю якості молока і охолоджувач.

Родина Зіновських є членом кооперативу «Могучий» з 2011 року. Їх бізнес починався з утримання трьох корів, а сьогодні на фермі утримуються вже двадцять голів. Завдяки збільшенню об’ємів заготівлі молока та покращенню його якості, родині вдається суттєво підвищувати власні доходи. 
Іншою важливою ініціативою стало оснащення учбового класу для навчання потенційних сімейних фермерів Херсонської та Миколаївської областей. Планується, що цей навчальний осередок на території ферми встановить гідний рівень для наслідування та розвитку сімейного фермерського бізнесу в регіоні. «У нас не було таких амбітних цілей, як створення власного бізнесу. Ми утримували трьох корів та щодня здавали це молоко в кооператив, щоб вистачало для потреб сім’ї. Коли ми зрозуміли, що можемо постачати молоко для заводу у великих обсягах, вирішили накопичувати гроші для переобладнання ферми. Процес не був простим, але у нас все вийшло. Тепер ми готові поділитися своїм досвідом із усіма сусідами, членами кооперативу та іншими фермерами, які бажають розвивати власний бізнес, але ще не зважилися на це», – поділилися враженнями Сергій та Наталія Зіновські, власники сімейної ферми.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-zapracyuvala-innovacijna-simejna-ferma
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати