Tempo950x100

Tempo300x100

На Херсонщині зрошувальні землі обслуговуватимуться зі смартфона

На Херсонщині зрошувальні землі обслуговуватимуться зі смартфона

7 травня відкрито нову насосну станцію, що побудована приватним підприємством «Восток-Агро» на землях Роздольненської сільської ради Каховського району. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної державної адміністрації, пише landlord.ua.

За слоавми розробників, інвестиційний проект з будівництва меліоративної мережі включає у себе насосну станцію, кілометри магістральних труб та відгалуження до 3 американських поливних машин «Zimmatic», керування якими здійснюється за допомогою комп’ютера, планшета або смартфона. Безперебійна подача води може здійснюватися цілодобово.

«Для обслуговування зрошувальної системи підприємством споруджена насосна станція потужністю 400 кВт. Додатково створено 5 робочих місць. Обсяг інвестицій складає близько 8 млн грн. Пуск зрошувальної системи дав можливість зрошувати близько 120 га», — повідомляють у прес-службі Херсонської ОДА.

Та додали, що наразі в області діє програма по відновленню зрошення, за якою Херсонській області з державного бюджету було виділено близько 50 млн грн на реконструкцію зрошувальних систем. Крім того, 20 млн грн виділено  з обласного бюджету на розбудову внутрішньогосподарських меліоративних мереж, тобто фермерам залишається придбати лише зрошувальні машини.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-hersonshchyni-zroshuvalni-zemli-obsluhovuvatymutsya-zi-smartfona
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати