Tempo950x100

Tempo300x100

На Кіровоградщині не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках понад 12 тонн неякісних продуктів

На Кіровоградщині не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках понад 12 тонн неякісних продуктів

У результаті проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою майже 12,5 тонн. Порушення були виявлені у м’ясі великої рогатої худоби, м’ясі свинини, рибі та рибопродуктах, меді, моці і молокопродуктах, яйцях, рослинній продукції, а також інших харчових продуктах.

Зокрема, причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 4 тонни 315 кг стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

Риба з прісноводних водоймищ (249 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.

6 тонн 621 кг продукції рослинного походження не допустили до реалізації через перевищений рівень нітратів та незадовільні органолептичні показники – продукція уражена хворобами, гнила.

Фаїівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своїх компетенцій постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюючи державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.

Держпродспоживслужба звертає увагу, що продукція, яка реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі без дотримання належного температурного режиму, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких продуктів харчування може призвести до харчових отруєнь, інфекційних захворювань та нашкодити здоров’ю.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/na-kirovohradshchyni-ne-dopustyly-do-realizaciyi-na-ahroprodovolchyh-rynkah-ponad-12-tonn-neyakisnyh-produktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати